3rd

Info

Grupp: Freestyle Phanatix
Land: Danmark
Ålder: från 6 år
Längd: 30 min

3rd

Newtons tredje lag beskriver förhållandet mellan olika krafter. För varje kraft som verkar, finns en lika stor och motriktad kraft. Men vad händer när vi människor stöter samman med varandra? Detta är utgångspunkten i streetdanceföreställningen 3rd. Det handlar om vår livsstil och vår konsumtion. Om de konsekvenser som våra handlingar som individer, samhälle och kultur har på ett globalt plan. Om vad som händer när våra förfäders och våra egna val kommer ifatt oss. Med ett enormt tight samspel, med närvaro och lyhördhet i varje rörelse är detta en föreställning som är på samma gång lågmält poetisk och explosivt kraftfull.

”Med en direkt kommunikation både mellan dansarna och med publiken är 3rd en streetföreställning som vi föll för direkt. Starkt, vackert och med en känsla för både form och innehåll som pulserar av energi.” – Hanna Uddenberg och Malin Enberg


Trailer


Om föreställningen

Produktion: Freestyle Phanatix, regissör Kim Bøytler
Koreografi och konstnärlig ledning: Sara Jordan
Text, koncept och musik: Sara Jordan
Dramaturgi: Winnie Karnofka
Dramaturgikonsult: Jeanette Munzert
Kostym: Sara Jordan
Medverkande: Freestyle Phanatix crew


Om kompaniet

Freestyle Phanatix är Skandinaviens största professionella breakdance-trupp och har genomfört över 3000 föreställningar och workshops världen över. Truppen är ett kollektiv där tre generationer från hiphopens olika konstarter möts. Arbetet genomsyras av öppenhet, sammanhållning, att se bortom hudfärg och bakgrund och att nå utanför scenkanten, oavsett vilken publik de uppträder för.

www.freestylephanatix.net

Föreställningar

Inga Evenemang