Info

Grupp: Twisted Feet
Land: Sverige
Ålder: från 13 år
Längd: 70 min

I är mänskligheten på väg mot sin undergång. Klimathotet har besannats och det ångar av gaser och blossar rök. Jorden skälver under människans framfart. Med mäktiga dansnummer bjuds publiken på en streetdans-baserad föreställning som behandlar klimatförändringarna, vår tids mest brännande fråga. är en blandning av intensitet och skärpa som rör sig mellan sorg och hoppfullhet. Där projektioner och ljuseffekter blandas med streetdansens ostoppbara kraft i ett livsviktigt budskap om klimatet och vår framtid på jorden.


Trailer


Om föreställningen

Dansare: Ashaa Zaki, Tevin Redvall, Jenni Louwen, Sean Gee, Claudia Svensson, Samuel Boqvist, Saga Strömqvist, Philip Hansson och Linnea Wenger
Regi: Denny Hulten, Nina Kollbrunner och Zerjon Abebe
Koreografi: Denny Hulten, Nina Kollbrunner, Zerjon Abebe och Marco Wihlborg
Manus: Twisted Feet och Christofer Bocker
Assisterande koreografer: Marco Wihlborg och Mia Hellberg
Ljusdesigner: Carl Johan “Lalle” Norrhamn
Scenograf: Torulf Wetterot
Kostymör: Majli Af Ekenstam
Animation och video: Daniel Hägglund, Tony Hulten och Marcel Gomes
Ljudproduktion och edit: Denny Hulten och Zerjon Abebe
Foto: Johnny Kääpä


Om kompaniet

Twisted Feet är ett Göteborgsbaserat danskompani som grundades 2003 med basen i streetdancekulturen. Gruppen driver en framgångsrik dansskola och har producerat en lång rad scenproduktioner. Bland dessa den hyllade Wall Street på GöteborgsOperan som den första streetdansproduktionen någonsin på en svensk operascen. De driver även projektet Community X som skapat ett nätverk i form av dansfestivaler i västra Sverige samt Arvsfondsprojektet Passion for climate med syfte att engagera unga i klimatfrågan.

www.twistedfeet.com

Föreställningar

Inga Evenemang