Art of Spectra

Info

Kompani: Art of Spectra
Land: Sverige
Ålder: från 16 år och vuxen
Längd: 90 min

Workshop

Workshopen startar med en uppvärmning där deltagarna testar balans, styrka, smidighet, rörelsemoment. Efter detta visar Art of Spectra en kortare koreografi, följt av ett samtal kring vad vi just sett och om dans.
Därefter provar deltagarna Art of Spectras moderna dansstil och lär sig en kortare koreografi. Eftersom stilen ligger nära breakdansen testar vi olika moment ur streetdance och ger en kort historisk bakgrund om street och breakdance. Efter pausen får deltagarna förslag på hur de kan skapa egna rörelser och hur de kan sätta ihop rörelser till en koreografi.


Om Art Of Spectra

Art Of Spectra är ett danskompani från Göteborg som skapar föreställningar som spelas på scener runt om i Sverige och internationellt. Kompaniet bildades 1998 av koreografen och kompositören Peter Svenzon. Art of Spectra arbetar med scenkonstproduktioner där dansen står i centrum, men där man även arbetar med videokonst, elektronisk musik och live musiker på scenen. De utgår från nutida dans, men där koreografen Peter Svenzons bakgrund inom breakdance märks tydligt.

www.artofspectra.com

Workshops

Inga Evenemang