Un Poyo Rojo

Info

Grupp: Un Poyo Rojo
Land: Argentina
Ålder: från 12 år
Längd: 60 min

Un Poyo Rojo

Un Poyo Rojo är en blandning av akrobatik och humor som utspelar sig i en typiskt manlig omklädningsrumsmiljö. Ett möte mellan dans, sport och sexualitet som utforskar kroppsspråkets möjligheter. Fast i grund och botten är det en kärlekshistoria. Stadigt förankrad i fysisk teater kan Un Poyo Rojo ses som naiv, kitschig eller kanske till och med som kliché. Men det är en slående lek med maskulinitetsnormer och med människans alla av fysiska möjligheter. Kanske en aning provocerande, men också en inbjudan att skratta åt, och att samtidigt acceptera oss själva helt och hållet.

”Den här kombinationen av dans, akrobatik och mim är vansinnigt rolig och imponerande skickligt gjord. Det är också spännande att se en föreställning för den unga publiken som tar upp mansnormen på det här sättet.” – Adjjima Na Patalung


Trailer


Om föreställningen

Regissör: Hermes Gaido
Skapad av: Luciano Rosso, Nicolás Poggi , Alfonso Baron och Hermes Gaido
Koreograf: Nicolás Poggi och Luciano Rosso
Framförd av: Alfonso Barón och Luciano Rosso
Producerad av: T4 Producciones Teatrales, Jonathan Zak och Maxime Seuge


Om kompaniet

Un Poyo Rojo bildades 2008 när de två artisterna Luciano Rosso och Nicolás Poggi skulle skapa en akt för en varietéshow i Buenos Aires. Rosso och Poggi utvecklade en duett som använde sig av element från dans och teater, med ambitionen att visa på olika relationer mellan två män. Idag har kompaniet genomfört mer än åtta säsonger i Buenos Aires and har turnerat oavbrutet i hela världen under flera år.

www.unpoyorojo.com

Föreställningar

Inga Evenemang