Vind, blås mig!

Info

Grupp: Bid Wind
Land: Sverige
Ålder: från 7-18 år med särskilda behov
Längd: 45-60 min

Vind, blås mig!

I Vind, blås mig! möter du kärlek, magi och naturkrafter.

En musiker och tre dansare guidar barnen på en interaktiv resa, där de gestaltar starka karaktärer och stora känslouttryck. Föreställningen är fritt inspirerad av William Shakespeares Stormen och berättas genom dans, sång och poesi. Publiken får följa med ut på det stormande havet, in i den mystiska skogen, till Calibans trädgård och mycket mer.

Hur går det till?
Publiken sitter tillsammans med ensemblen i en stor cirkel. Alla bjuds in att ibland följa med i rörelser, sånger och dramatiska moment. Om någon behöver gå ifrån cirkeln en stund så går det bra. Max tio barn plus medföljande vuxna per föreställning.

Vind, blås mig! är en del av Step Extended.


Om föreställningen

Regi och koreografi: Stina Hedberg
Medverkande: Bronja Novak Lindblad (dansare), Johanna Ehn (dansare), Katarina Eriksson (dansare), Magnus Petterson Marcinkowski (musiker)
Scenografi och kostym: Malin Wallin
Musikansvarig: Magnus Petterson Marcinkowski
Foto: Lina Ikse
Tack till: referensgrupper (elever och pedagoger) från särskolor i Göteborg, Härryda och Vara.


Om kompaniet

Big Wind är ett av landets flitigaste och mest anlitade resande teatersällskap. Verksamheten bedrivs i hela landet med säte i Göteborg och Konstepidemin. Big Wind spelar sedan 1989 mellan 300 och 400 föreställningar per år för 20-40 000 personer. Huvudsakligen barn och ungdomar, från norr till söder. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i tvärdraget mellan de tre uttrycksformerna dans, musik och teater.

www.bigwind.se

Föreställningar

Inga Evenemang