Om Step

Om Step

Step är en internationell dansfestival för barn och unga i Västra Götaland. Den första upplagan ägde rum i mars 2020. Grunden för festivalen är mötet mellan publiken och danskonsten, där alla barn och unga – oavsett förutsättningar, bakgrund, var du bor eller tidigare erfarenheter av dans – ska få möjlighet att uppleva dans i världsklass.

Step innebär dansföreställningar i både det stora och det lilla formatet. Med olika uttryck, olika stilar och från olika kulturer. Föreställningarna ska turnera i regionen och presenteras på scener i Göteborg. Festivalen blir även en samlingsplats för branschen med både samtal och workshops för både barn och vuxna, allt med utgångspunkt i vad våra samarbetsparter har för idéer och önskemål. Det blir helt enkelt roligare när vi gör saker tillsammans!

Med Step vill vi skapa en gemensam plats där vi tillsammans kan uppleva något som förflyttar oss från vardagen och in i någonting helt annat. Där allas lika värde är en förutsättning för att skapa glädje och gemenskap i mötet med dansen. Där festivalen blir en möjlighet att upptäcka någonting helt nytt, något som du kanske aldrig hade kunnat drömma om. Kort sagt, en festival för alla barn och vuxna med barnasinnet i behåll.


Producentbyrån

Step har initierats och drivs av Producentbyrån i Göteborg. Producentbyrån är ett team av producenter och projektledare som arbetar med olika konstnärer, kompanier, festivaler, konferenser och projekt inom scenkonst, både i Sverige och internationellt. Producentbyrån startades hösten 2008 och arbetar med turnéläggning, kommunikation, projektledning, koordinering, produktion, administration och ekonomi. Vi anpassar uppdragen efter de behov och önskemål som finns hos de grupper och konstnärer som vi arbetar med och kan fungera som både administrativ support som kreativ sparringpartner. Vi arbetar med både kortare och mer långsiktiga projekt och projektanställer fler producenter och projektledare vid behov. Producentbyrån drivs av Malin Enberg och Dag Rosenqvist.


Kontakt

Vill du veta mer om Step eller komma i kontakt med någon av oss som arbetar med festivalen?
Hör av dig på:

E-post: info@stepfestival.se
Tel: +46 (0) 728-58 76 38