Stuntman

Info

Grupp: SUPERFAN
Land: Skottland
Ålder: från 14 år
Längd: 65 minuter

Stuntman

En fysiskt intensiv, underhållande och ömsint duett mellan två män som brottas med sitt förhållande till våld – både som fiktion och i verkliga livet. Med en blandning av överdrivna stuntslagsmål och historier från de medverkandes egna erfarenheter av våld är Stuntman en föreställning som utforskar sambandet mellan maskulinitet och våld och hur detta påverkar bilden av manlighet. En föreställning för alla som någon gång njutit av underhållningsvåld i en film (men samtidigt känt sig lite skyldig över det).


Trailer


Om föreställningen

Regissör Pete Lannon
Medskapare/medverkande Sadiq Ali och David Banks
Scenografi och ljusinstallationsdesign Rachel O’Neill
Ljusdesign Michaella Fee
Musik och ljuddesign Richy Carey
Dramaturger Kim Donohoe och Rishi Trikha
Actionkonsult Emma Claire Brightlyn
Actionassistent Robin Hellier
Repetitionsledare Eoin McKenzie
Producent Stories Untold Productions
Foto Brian Hartley
Design Rachel O’Neill
Grafisk form Gallusness
Skapad av Pete Lannon, Ellie Dubois & David Banks

Stuntman innehåller våld (inklusive användandet av rekvisitavapen och fejkblod), svordomar (inklusive användandet av rasistiska och homofobiska uttryck) och referenser till självmord.


Om kompaniet

SUPERFAN är ett skotskt kompani under ledning av Ellie Dubois, Kim Donohoe och Pete Lannon. De skapar föreställningar för både en ung- och en vuxenpublik som med en lekfullhet utforskar världen. Under 2021 var de residenskompani vid National Theatre of Scotland, och 2019 vann de priset Oxford Samuel Beckett Theatre Trust award. De senaste åren har de bland annat skapat och spelat föreställningarna Little Top – en magisk cirkusshow för bebisar och Hold Fast som är en både vild och ömsint cirkusföreställning med folkmusik som framförs live.

www.superfanperformance.co.uk

Föreställningar

Inga Evenemang