Step 2024!

Det kan ju låta lite självgott, men årets upplaga av Step kan inte beskrivas som nåt annat än en succé på alla vis! Sammanlagt presenterades 39 programpunkter på tio spelplatser i fem kommuner i Västra Götaland och Halland. Barn, unga, vuxna och äldre från kommunerna Borås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka och Lerum fick möjlighet att ta del av föreställningar från Storbritannien, Belgien, Danmark och Sverige.

Urvalet till Step 2024 gjordes av våra kuratorer Fiona Ferguson – kreativ utvecklingschef för Edinburgh International Children’s Festival, Adjjima Na Patalung – festivalchef för BICT Fest i Bangkok och Peter Sunesson – producent på Helsingborgs Stadsteater. Vi på Producentbyrån lyfte in lokala, regionala och nationella föreställningar och arrangemang i programmet.

Vårt internationella branschprogram samlade över 60 personer från Storbritannien, Thailand, Norge och Sverige. Under tre dagar – den 6-8 mars – samlades branschen på Kungsbacka Teater, House of Possibilitas och Folkteatern i Göteborg för att nätverka, mingla och lyssna på samtal om samverkan mellan den fria dansen och institutionerna, kopplingen mellan scenkonsten och skolan, arbetet med internationella nätverk och festivaler, konstnärliga processer och mycket mer. Som en del av Step Extended presenterade vi dessutom fem västsvenska danskonstnärer och kompanier för de medverkande branschdeltagarna.

Nytt för Step 2024 var samarbetet med Rum för Dans och Kungsbacka Teater där branschprogrammet inleddes och där även hela festivalen invigdes den 6 mars. Förutom tal av vår projektledare Hanko Zell och Hanna Schölander, ordförande i Driftnämnden Kultur och skola i Region Halland, förgylldes invigningen med dans av elever från kulturskolan i Angered.

Vi vill tacka de medverkande kompanierna, våra samarbetsparter, arrangörer och bidragsgivare för att ni tror på det vi gör och för att ni vill göra det tillsammans med oss. Och sist men inte minst – ett stort tack till alla ni som tog del av de föreställningar och samtal som presenterades under Step 2024!