Svansen

Info

Grupp: Danskompaniet Spinn
Land: Sverige
Ålder: 3-5 år
Längd: 45 minuter

Svansen

Med en stor och fluffig rosa svans möter tre dansande vänner dig. De hejar på dig en efter en, och sen får du smyga fram och sätta dig ner. Men vad gömmer sig egentligen bakom det silvriga berget? Med svansarna i högsta hugg leker de sig igenom världen. De skojas, kivas och busar och undersöker platsen vi är på. Är vi ens kvar på jorden?

Med Svansen har koreografen Minna Krook skapat en dansföreställning som är både lekfull och eftertänksam. En föreställning om vänskap och nyfikenhet, men också om omtanke och hur vi tillsammans tar hand om det vi har runtomkring oss. Minna har varit verksam som koreograf sedan 1999 och har skapat dansföreställningar för barn, unga och vuxna.

Svansen är för barn i åldrarna 3-5 år och deras vuxna. Det är första gången Spinn jobbar med just den här målgruppen. Föreställningen har skapats under Spinns Artist in Residence på Vara Konserthus 2023-2025 där den även har premiär den 31 januari 2024!

Svansen är en del av Step Extended.


Trailer


Om föreställningen

Konstnärlig ledare Veera Suvalo Grimberg
Koreografi Minna Krook
Dansare Hannah Karlsson, Emilia Wärff, Annika Vestel, Britta Kangas, Ida Häggström,
Kompositör Ville Hukkinen
Kostym och scenografi Karin Agélii
Ljusdesign Kajsa-Sara Hogenlid *
Mask Anna Lilja
Foto Malin Arnesson
Grafisk form Hanna Eliasson
Tekniker Simmel Åslund
Kompanivärd Tone Helly-Hansen
Produktion Producentbyrån och Danskompaniet Spinn
Tack till Klas Grimberg
Samproduktion med Vara Konserthus Produktionschef Sara Törn och producent Ida Jarlgren

* Student från Stockholms konstnärliga högskola.
Handledare Åsa Holtz.


Om kompaniet

Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med bas i Göteborg. Vi brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om olika kroppar och nya sätt att skapa och presentera danskonst. Hos oss är alla välkomna att uppleva våra föreställningar och delta i våra workshops. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör. Spinn bildades 2010 av konstnärliga ledaren Veera Suvalo Grimberg. Vi är ett internationellt danskompani som arbetar med svenska och internationella koreografer och tonsättare. Vi arbetar med människor som är intresserade av konstnärlig dialog och som vill undersöka och utveckla både sitt eget och vårt konstnärliga uttryck. Under åren har vi skapat både större och mindre scenproduktioner, i Sverige och internationellt. Spinn ger också workshops och föreläsningar där vi möter andra danskonstnärer, förskolebarn, museiintendenter, personliga assistenter, politiker, studenter, danslärare och många fler.

www.danskompanietspinn.se

Föreställningar

Inga Evenemang