Akram Khan Company

Akram Khan, en av Storbritanniens mest uppmärksammade koreograf och dansare, jobbar just nu med ett nytt verk för barn och unga. Vi är stolta att nu kunna berätta att föreställningen Chotto Xenos har Sverigepremiär under Step 2020!

Den 18 och 19 mars spelas föreställningen Chotto Xenos på Dergårdsteatern i Lerum. Den prisbelönte koreografen Akram Khan har turnerat över hela världen med sina verk. Tillsammans med regissören Sue Buckmaster från Londonbaserade Theatre-Rites har han nu omarbetat verket XENOS till nya föreställningen Chotto Xenos för att möta den unga publiken. Lerum blir en av de första spelplatserna efter premiären och här kommer kompaniet spela skolföreställningar och även en offentlig föreställning på kvällen den 19 mars!

Chotto Xenos utspelar sig under första världskriget där vi får följa kolonialsoldaters liv och öden. Men frågorna som föreställningen ställer är lika relevanta idag: hur börjar ett krig? Och hur slutar det? Vad svaren blir beror i slutändan på vem som berättar historien.

Missa inte detta unika tillfälle att uppleva ett helt nytt verk av en av världen mest framstående och erkända koreografer!

Läs mer om föreställningen här!

Boka din biljett här!