Branschprogram

Branschprogrammet 2024

Välkommen till tre dagar fyllda av dans, samtal och möten!

Programmet sträcker sig mellan onsdag till fredag den 6–9 mars och riktar sig till alla som arbetar med dans, scenkonst eller kultur för barn och unga i stort. Passa på att möta både svenska och internationella branschdeltagare och låt dig inspireras under tre fullmatade dansdagar på tre olika platser i Göteborg och i Kungsbacka.


Program

Onsdag 6 mars

Branschprogrammets första dag äger rum på Kungsbacka Teater i samarbete med Rum för Dans och Kungsbacka Teater. Dagen inleds med ett frukostsamtal med Rum för Dans, Kungsbacka Teater och Bobbi Lo Production. Samtalet tar utgångspunkt i Bobbi Los arbete med kommande interaktiva föreställningen DANCING WITH THE DEAD som utforskar temat död och sorg och där de genom workshops i bl.a. Halland utforskar och utvecklar idéer tillsammans med målgruppen. Efter detta blir det föreställningarna Träda Trassla Tråda… med Lambert & Lindström och UNTZ BABY UNTZ med MYKA. Eftersom båda de här föreställningarna har begränsat publikantal delas vi in i grupper så att alla får se båda föreställningarna innan och efter lunch. Vi fortsätter sedan med ett samtal där Sara Lindström Lindhe och Helena Lambert berättar om en unik samverkansmodell och delar med sig av sin konstnärliga process med barn och unga på anpassad skola, och hur detta har utvecklat både konstnärliga förhållningssätt och frågeställningar. Efter detta blir det en kortare paus, innan den officiella invigningen av Step 2024 i foajén på Kungsbacka Teater! För de som sedan vill avslutas dagen i Kungsbacka med ytterligare ett tillfälle att se MYKAs UNTZ BABY UNTZ. Dagens samtal modereras av Sandra Grehn.

09:30 – registrering
10:00 – frukostsamtal med Rum för Dans, Kungsbacka Teater och Bobbi Lo Production
11:00 – Träda Trassla Tråda… (Lambert & Lindström) – grupp A
11:00 – UNTZ BABY UNTZ (MYKA) – grupp B
12:00 – lunch
13:00 – Träda Trassla Tråda… (Lambert & Lindström) – grupp B
13:00 – UNTZ BABY UNTZ (MYKA) – grupp A
14:00 – fika
14:30 – samtal med Lambert & Lindström
15:30 – paus
16:30 – invigning av Step 2024
17:00 – UNTZ BABY UNTZ (MYKA)

Språk: svenska/engelska
Plats: Kungsbacka Teater, Gymnasiegatan 44, Kungsbacka
Närmsta hållplats: Kungsbacka station (Västtåg)

Det är fri entré till alla programpunkter förutom föreställningen av UNTZ BABY UNTZ kl 17:00. Biljetter till denna köper du på Kungsbacka Teaters hemsida. OBS dock att du måste registrera dig till branschprogrammet. Registreringen till Steps branschprogram 2024 hittar du här.

Torsdag 7 mars

Branschprogrammets andra dag spenderas på House of Possibilitas i Göteborg. Vi startar dagen med föreställningen Stor prick, liten prick av Malmöbaserade Memory Wax. Under rubriken Step Extended bjuder vi sedan in fem aktörer verksamma inom dans för barn och unga i Västra Götalandsregionen och Halland för att presentera sina respektive konstnärskap. De medverkande är Minna Elif Wendin, Anna-Greta Himmer, PAx, Kompani Catapult och Cecee Rowland-Huss. Efter lunch blir det samtal med ASSITEJ Sverige om kopplingen mellan scenkonsten och skolan. Det blir presentationer av rapporterna ”Spelar mindre roll” och ”Kom Scenkonst” samt förslag på lösningar. Dagen på House of Possibilitas avslutas med föreställningen Svansen av Danskompaniet Spinn. Sedan på kvällen hoppas vi att alla vill följa med och titta på Stuntman av skotska kompaniet SUPERFAN som spelar på Folkteatern. Dagens samtal modereras av Sandra Grehn.

09:15 – registrering
09:45 – Stor prick, liten prick (Memory Wax)
10:30 – Step Extended – fem konstnärspresentationer
12:00 – lunch
13:30 – ASSITEJ Sverige om kopplingen scenkonst och skola
14:30 – fika
15:00 – Svansen (Danskompaniet Spinn)
15:45 – paus
18:30 – Stuntman (SUPERFAN) på Folkteatern

Språk: engelska
Plats: House of Possibilitas, Granåsgatan 2, Göteborg
Närmsta hållplats: Balladgatan (buss)

Det är fri entré till alla programpunkter förutom föreställningen av Stuntman kl 18:30 på Folkteatern. Biljetter till denna köper du på Folkteaterns hemsida. OBS dock att du måste registrera dig till branschprogrammet. Registreringen till Steps branschprogram 2024 hittar du här.

Fredag 8 mars

På fredagen är vi på Folkteatern vid Järntorget i Göteborg. Vi startar dagen med ett samtal tillsammans med ASSITEJ Sverige som handlar om arbetsmarknad, festivaler, nätverk och hur svenska grupper kan spela utomlands. Våren 2023 drev Producentbyrån projektet Steps Dansklubb. Projektet samlade 13 lärare från 11 förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor i sammanlagt 6 kommuner i Halland och Västra Götaland för ett fortbildningsprojekt inom dans för barn och unga. Nu har vi bjudit in projektledaren Hanko Zell och några lärare för att berätta mer om lärdomarna från projektet. Efter detta har vi bjudit in representanter från Arvsfondsprojektet Community Art Lab Sweden som är en digital scen för unga konstnärskap. De medverkande kommer dels att visa de dansfilmer som producerats under projektet hittills, dels prata om arbetet med communityprojekt inom dans. Fredagen avslutas med ett gemensamt mingel på restaurang FOLK som håller till i Folkteaterns foajé. Dagens samtal modereras av Sandra Grehn.

12:30 – registrering
13:00 – ASSITEJ Sverige om arbetsmarknad och internationella speltillfällen
14:00 – fika
14:30 – Steps Dansklubb
15:30 – Community Art Lab Sweden
16:30 – mingel på FOLK

Språk: engelska
Plats: Folkteatern, Olof Palmes plats, Göteborg
Närmsta hållplats: Järntorget (spårvagn och buss)

Det är fri entré till alla programpunkter, men du måste registrera dig till branschprogrammet. Registreringen till Steps branschprogram 2024 hittar du här.


Registrering

Det är fri entré till de samtal, mingel och andra aktiviteter som äger rum under branschprogrammet i Kungsbacka och Göteborg den 6–8 mars. Observera dock att detta inte inkluderar föreställningarna av UNTZ BABY UNTZ på Kungsbacka Teater den 6 mars kl 17:00 och Stuntman på Folkteatern den 7 mars kl 18:30.

Information

Boende
Årets officiella festivalhotell är First Hotel G som ligger precis vid Göteborgs centralstation. Använd rabattkoden FHCSTEP när du bokar ditt boende. Klicka här för bokning.

Transport
Det enklaste sättet att ta sig runt i Göteborg och Västra Götalandsregionen är att åka kollektivt. Mer information, spårvagns- och busslinjer och tidtabeller hittar ni på www.vasttrafik.se.

Vill ni hellre ta taxi så kan ni välja t.ex. Taxi Göteborg, TaxiKurir Göteborg eller Minitaxi .

Till och från Landvetter Flygplats tar ni er enklast med www.flygbussarna.se som går mellan flygplatsen och Nils Ericson Terminalen var 12:e minut. Resan tar ca 30 min.

Scener
Kungsbacka Teater
Gymnasiegatan 44
434 50 Kungsbacka
www.kungsbackateater.se

House of Possibilitas
Granåsgatan 2
422 44 Göteborg
www.houseofpossibilitas.se

Folkteatern Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg
www.folkteatern.se