Steps Dansklubb är igång!

Torsdag den 9 februari drar vi igång Steps Dansklubb med den första av de fem träffar som äger rum under våren 2023!

Under de fem träffarna får lärarna möjlighet att fördjupa sig inom dans för barn och unga. Det blir föreställningar och samtal, introduktion till verktyg för att prata om dans, det blir reflektion och lite rörelse. Vad är dans för barn och unga och vilka regionala och kommunala strukturer omgärdar det? Hur kan vi lära oss att tolka och prata om det vi upplever under en dansföreställning och hur kan den konstnärliga processen se ut? Som en del av kursen ingår även ett besök på dans- och teaterfestivalen Imaginate i Edinburgh där de svenska lärarna får möjlighet att träffa både representanter från festivalen och från Teachers’ Theatre Club.

I gruppen ingår fjorton representanter från förskola, grundskola och särskola i kommunerna Falkenberg, Göteborg, Mölndal, Halmstad, Kungsbacka och Lerum. Kursen har utvecklats och projektleds av Step och leds av Sandra Grehn.

Sandra Grehn är scenkonstforskare och undervisar i teatervetenskap och litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, Stockholms universitet och Linnéuniversitetet. Hon frilansar också som föreläsare och moderator samt är scenkonstkritiker på Göteborgs-Posten. Hennes avhandling handlar om tre uppsättningar på Backa Teater i Göteborg och hon har sedan många år arbetat med frågor som rör scenkonstens roll i samhället, utveckling av professionell scenkonst för barn och unga och delaktighetsperspektiv.

Vi ser fram emot att starta upp arbetet med vår lärargrupp!