Föreställningar 2024!

Nu är det äntligen dags att presentera föreställningarna som utgör Step 2024! I år har vi den stora glädjen att presentera sammanlagt sju dansföreställningar från Belgien, Skottland, Danmark och Sverige. Det blir föreställningar om maskulinitetsnormer och underhållningsvåld, spädbarnstechno och balansakter som tänjer på gränserna. Det blir också föreställningar som hämtar inspiration från klassiska barnlekar, som funderar på det stora i det lilla, som tar oss på en resa ut i rymden och föreställningar som mer tar formen av en dansinstallation.

Sammanlagt presenterar vi sju föreställningar för alla åldrar mellan onsdag till lördag den 6-9 mars. Det blir den Skotska miniföreställningen Peekaboo Poncho som med inspiration från lekar som tittut och kurragömma är en humoristisk, uppslukande dansföreställning för bebisar och småbarn. Shall we together med belgiska kompaniet tout petit är en föreställning där två dansare utmanar varandra att tänja på gränserna. Malmöbaserade Memory Wax nya föreställning Stor prick, liten prick är en föreställning om det lilla i det stora och det stora i det lilla. Ytterligare en föreställning från Skottland i form av Stuntman som är en fysiskt intensiv, underhållande och ömsint duett mellan två män som brottas med sitt förhållande till våld – både som fiktion och i verkliga livet. Danskompaniet Spinns senaste föreställning Svansen som handlar om vänskap och nyfikenhet, men också om omtanke och hur vi tillsammans tar hand om det vi har runtomkring oss. Träda Trassla Tråda… av koreografduon Lambert & Lindström är en interaktiv föreställning i gränslandet mellan dans och konstinstallation som välkomnar en publik med olika förutsättningar. Sist men inte minst danska kompaniet MYKAs UNTZ BABY UNTZ som är en interaktiv dansföreställning där bas och techno möter barnkalas.

Det är med andra ord, i vanlig ordning och precis som det ska vara, en spretig och alldeles underbar palett av föreställningar för alla som är intresserade av dans!

Läs mer om Steps föreställningar här.