Registrering!

Året börjar gå mot sitt slut men förberedelserna inför Step 2022 är i full gång! Vi har nu även den stora glädjen att meddela att Steps branschprogram 2022 har förlängts med en dag och äger rum i Göteborg med omnejd den onsdag till lördag den 2-5 mars. Och vi kan också meddela att registreringen öppnar nästa vecka, tisdag den 7 december – missa inte detta!

Branschprogrammet inleds alltså onsdag den 2 mars med en heldag med fullt fokus på utövare och satsningar inom det regionala danslivet för barn och unga. Under dagarna som följer fortsätter tematiken med frågor som rör bland annat queera perspektiv och maskulinitetsnormer; i ett samtal med Peter Sunesson och dansarna Tony Tran och Knut Vikström Precht, som medverkar under festivalen med föreställningen Jakob. Utöver detta blir det samtal kring representation med bl. a. Sandra Grehn, fil. doktor i litteraturvetenskap/teaterstudier vid Göteborgs universitet, och samtal med vår kurator Fiona Ferguson från festivalen Edinburgh International Children’s Festival om hur lärare, festivaler, programläggare och konstnärer kan arbeta tillsammans för att med hjälp av föreställningar prata om de stora frågorna med barn och unga.

Branschprogrammet riktar sig till dig som arbetar med dans, scenkonst eller kultur för barn och unga i stort. Passa på att möta branschen och låt dig inspireras av fyra fullmatade dansdagar. Innehållet till branschprogrammet bjuder även på mingel och förhoppningsvis en hel del annat, så håll utkik efter flera spännande händelser och glöm inte bort att anmäla dig!