Kvinnostaden

Festivalen är nu full gång och flera föreställningar har spelats och berört sin publik runt om i regionen. Vi vill nu presentera ett tillskott i det kompletterande programutbudet Step Extended! Step Extended är vår satsning för att lyfta både danskompanier och nyskapande dansprojekt från Västra Götalandsregionen. Det är också ett komplement till festivalens kurerade utbud.

Välkommen till Step 2022 säger vi därmed till föreställningen Kvinnostaden av Kompani Catapult! Kvinnostaden spelar lördag 12 mars kl.15.00 på Järntorget i Göteborg. Håll utkik efter dansare i röda kläder på torget – hoppas vi ses där!

Om Kvinnostaden
En rörlig dansföreställning där Kompani Catapult målar om staden med sin dans. Där stadens statyer förkroppsligas och berättar sin historia. Då dansarna förflyttar sig förändras publiken. Vissa ser hela föreställningen, andra upptäcker det längs resans gång och följer med till slutet medan vissa bara möter dansarna en kort, kort stund.

Läs mer om föreställningen här!

Om Kompani Catapult
Kompani Catapult har en feministisk och demokratisk värdegrund och utforskar ett arbetssätt utan konstnärlig ledare men med en gemensam konstnärlig riktning. De strävar efter att arbetet ska vara samhällsaktuellt och vill med sin danskonst berätta historier som både berör och upprör samt uppmanar till diskussion.

Läs mer om kompaniet här!