Motsatser och Vind, blås mig!

Vi riktar nu fokus till det lokala utbudet av festivalen och vill med detta presentera föreställningarna Motsatser av Embla dans & teater och Vind, blås mig! av Big Wind.

”Vi är jätteglada över att få vara en del av Step och att också få ta del av festivalens övriga utbud. Jag ser fram emot att se dansarna inleda föreställningen på ett förhoppningsvis vårigt Olof Palmes plats för att sedan ta sig in till publiken på Folkteatern!” – säger Mia Kjellqvist, producent på Embla dans & teater.

Motsatser har gjorts för att spelas utomhus och efter väder. Den kommer bland annat att spelas i samband med branschdagarna 2-5 mars. Vind, blås mig! är en helt ny föreställning som bjuder in publiken till en interaktiv upplevelse.

”Vi har träffat många fina elever på särskolor i Göteborg, Mölnlycke och Vara som har hjälpt oss och lärt oss en massa bra saker som vi tagit med in i arbetet med föreställningen. Vi är glada och stolta att vara en del av Step. En festival och en föreställning dit alla är både välkomna och väntade!” – säger Matilda Magnusson, producent för föreställningen Vind, blås mig!

Motsatser
Motsatser är en ösig föreställning om motsatser där vägen är viktigare än målet. På sin resa från förskolegården in till barnen stöter dansarna på ett myller av motpoler av olika slag. I alla väder och på ett lekfullt och humoristiskt sätt utforskas de många sidorna av motsatta beteenden. En värld som inte bara är svart eller vit utan där livet är klurigare än så.

Läs mer om Motsatser här.

Vind, blås mig!
I Vind, blås mig! möter du kärlek, magi och naturkrafter. En musiker och tre dansare guidar barnen på en interaktiv resa, där de gestaltar starka karaktärer och stora känslouttryck. Föreställningen är fritt inspirerad av William Shakespeares Stormen och berättas genom dans, sång och poesi. Publiken får följa med ut på det stormande havet, in i den mystiska skogen, till Calibans trädgård och mycket mer.

Läs mer om Vind, blås mig! här.