Första föreställningarna!


Manlighetsnormer med omklädningsrummet som fond och streetdance om vad som händer när krafter möts. Nu har det äntligen blivit dags för oss att presentera de första föreställningarna till den första upplagan av Step!

Un Poyo Rojo

Med en stor dos humor, en aning provokation och med akrobatik i ett bitvis hejdlöst tempo utforskar argentinska kompaniet Un Poyo Rojo manlighetsnormerna med omklädningsrummet som fond. Fast i grund och botten är det något så enkelt och fint som en kärlekshistoria. Föreställningen Un Poyo Rojo, alltså med samma namn som kompaniet, skapades i Buenos Aires redan 2008 och har sedan dess spelats över stora delar av världen och nu har turen äntligen kommit till Sverige. Föreställningen kommer bl.a. att spelas på Stora Teatern i Göteborg som en del av deras cirkusprogram.

3rd

Streetdanceföreställningen 3rd är danska kompaniet Freestyle Phanatix avslutande del i en trilogi om människans evolution, identitet och framtid. Med utgångspunkt i Newtons tredje lag som säger att för varje kraft som verkar finns en lika stor och motriktad kraft är 3rd en reflektion över de konsekvenser som våra handlingar som individer, samhälle och kultur har på ett globalt plan. Om vad som händer när våra förfäders och våra egna val kommer ifatt oss. Med ett enormt tight samspel, med närvaro och lyhördhet i varje rörelse är detta en föreställning som är på samma gång lågmält poetisk och explosivt kraftfull.

Vi återkommer snart med fler föreställningar och speldatum!